Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Τανκς στους δρόμους του Παρισιού για τη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων"

Γαλλία: Τανκς στους δρόμους του Παρισιού για τη διαδήλωση των
Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι έλεγχοι και οι προσαγωγές στο Παρίσι ενώ πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδήλωση είχαν γίνει 6 προσαγωγές
Για μία ακόμη ηχηρή διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» προετοιμάζεται το Παρίσι καθώς οι δηλώσεις και υποσχέσεις του Em. macron στο διάγγελμα της περασμένης βδομάδας δεν έπεισαν τους γάλλους.
Σε λίγη ώρα, το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας θα κατακλειστεί και πάλι από τα «κίτρινα γιλέκα» με την αστυνομία να έχει λάβει και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τα έκτροπα της περασμένης εβδομάδας.
Τα γαλλικά ΜΜΕ μάλιστα χαρακτηρίζουν την αστυνομική κινητοποίηση ως την μεγαλύτερη που έχει δει το Παρίσι τα τελευταία χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι χωρίς προηγούμενο».
Μόνο στο Παρίσι, περίπου 8.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια ενώ14 τεθωρακισμένα οχήματα θα βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι έλεγχοι και οι προσαγωγές στο Παρίσι. Πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδήλωση είχαν γίνει 6 προσαγωγές.

Κλειστά Μουσεία και Μετρό

Δεκάδες σταθμοί του μετρό και του προαστιακού που οδηγούν στο κέντρο του Παρισιού παραμένουν κλειστοί ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Στην κεντρική γραμμή 1 του μετρό δεν λειτουργούν 13 σταθμοί.
Το μουσείο του Λούβρου, η Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία θα είναι ανοιχτά σήμερα, όμως αρκετά μουσεία θα μείνουν κλειστά.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Παρίσι τόνισε ότι παραμένει η ανησυχία για παρείσφρηση βίαιων ομάδων στις κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» για αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη φύλαξη μνημείων όπως η Αψίδα του Θριάμβου, όπως και στο να μην επιτραπεί να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια», παραδέχθηκε μιλώντας στο RTL.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σήμερα (15/12) αναμένεται η προσέλευση στη διαδήλωση να είναι μικρότερη από τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς πολλά «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν πλέον στις περιοχές τους φοβούμενοι τα επεισόδια αλλά και γιατί δεν θέλουν να γίνεται το κίνημα στόχος κατηγοριών για έκτροπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης