Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν θα προχωρήσουμε σε μείωση παραγωγής πετρελαίου - Δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος τιμής

Σ. Αραβία: Είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν θα προχωρήσουμε σε μείωση παραγωγής πετρελαίου - Δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος τιμής
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν για να εκτιμήσουν την τρέχουσα κατάσταση
Στο γεγονός ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία πρέπει να συναντηθούν πρώτα πριν λάβουν αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (4/12) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al Falih, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πει έαν θα υπάρξουν περικοπές στην παραγωγή.
Ειδικότερα, ο Σαουδάρβας υπουργός ανέφερε ότι «οι παγκόσμιοι εξαγωγείς πρέπει να μαζευτούν ώστε να εκτιμήσουν το μέγεθος μίας πιθανής παγκόσμιας περικοπής της προσφοράς και αν πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δουλειά του ΟΠΕΚ είναι «να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος τιμών στο πετρέλαιο».
Ωστόσο, ο Khalid al Falih διευκρίνησε ότι δε μπορούν όλες οι χώρες να διαχειριστούν άλλη μία μείωση στην παραγωγή, αλλά ότι η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσει να τους φέρει όλους κοντά ώστε να βρεθεί λύση.
Παράλληλα, ο Σαουδιάραβας υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής της χώρας βρίσκονται στο εύρος των 11 με 11,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Thamer Ghadban, τόνισε νωρίτερα ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να έχει στρατηγική ώστε να επιτύχει σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου και να περιορίσει τον αντίκτυπο από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο ελάχιστο.
Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι το Ιράκ θα προσπαθήσει να επιτύχει ισορροπία στην αγορά και να την ενισχύσει περαιτέρω, ενώ υπογράμμισε πως οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να λαμβάνει υπόψην τα συμφέροντα τόσο του ΟΠΕΚ όσο και των μελών των ΟΠΕΚ+ χωρίς να τα θέτει σε κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης