Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σημαντική πρόκληση για τις επενδυτικές τράπεζες η fintech, παγκοσμίως

Moody's: Σημαντική πρόκληση για τις επενδυτικές τράπεζες η fintech, παγκοσμίως
Σημαντική πρόκληση για τις επενδυτικές τράπεζες η fintech
Οι επενδυτικές τράπεζες παγκοσμίως (GIBs) πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σημαντική «πρόκληση» της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (fintech), καθώς ο πολλά υποσχόμενος κλάδος έχει βάλει για τα καλά στο παιχνίδι τις τεχνολογικές εταιρείες, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ο τεχνολογικός κλάδος υπόκειται σε λιγότερες αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις, σε σύγκριση με τον χρηματοπιστωτικό.
Παράλληλα, οι τράπεζες επιβαρύνονται από άκαμπτες υποδομές πληροφορικής και χαμηλότερα περιθώρια κέρδους.
Ωστόσο, διαθέτουν το μεγάλο πλεονέκτημα της ισχυρής χρηματοδότησης:
«Εάν διοχετευθεί σωστά, αυτό το πλεονέκτημα θα επιτρέψει στις GIBs να διατηρήσουν τα βασικά franchises των πελατών τους.
Για να επιβιώσουν και να προχωρήσουν σε ένα έντονα ανταγωνιστικό και τεχνολογικά καθοδηγούμενο τομέα, οι GIBs θα πρέπει να αναπτύξουν ανθρώπους και τεχνολογία για να εξυπηρετήσουν επιτυχώς τους πελάτες τους και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κίνδυνο.
Αυτοί που υιοθετούν νέες τεχνολογίες μέσω αποφασιστικών και ευέλικτων ψηφιακών στρατηγικών, θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα βασικά franchises, να διατηρήσουν βάσεις πελατών και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τους ελέγχους, υποστηρίζοντας την πιστοληπτική τους ικανότητα», σχολιάζεται στην έκθεση.
«Η ικανότητα συλλογικής επένδυσης της GIBs είναι δυνητικά τεράστια.
Για παράδειγμα, μία από τις πιο επικερδείς GIBs, η JPMorgan Chase, γνωστοποίησε ότι έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει περίπου το 10% των ετήσιων εσόδων για την τεχνολογία».
Η συνολική επενδυτική ικανότητα του γκρουπ των GIBs ισούται με σχεδόν 112 δισεκ. δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια, έναντι 178 δισεκ. επενδύσεων fintech παγκοσμίως, τα τελευταία πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης