Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό στηρίζει το νέο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τα καραβάνια των προσφύγων

Το Μεξικό στηρίζει το νέο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τα καραβάνια των προσφύγων
Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου προβλέπει, οι αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ να περιμένουν στο Μεξικό μέχρι το αίτημά τους να εξεταστεί από τα αμερικανικά δικαστήρια
Η νέα κυβέρνηση του Μεξικού συμφώνησε να υποστηρίξει το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ν’ αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, όπως γράφει η Washington Post.
Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου προβλέπει, οι αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ να περιμένουν στο Μεξικό μέχρι το αίτημά τους να εξεταστεί από τα αμερικανικά δικαστήρια.  
Αναφερόμενη στους Mεξικανούς αξιωματούχους και τα ανώτερα μέλη της μεταβατικής ομάδας του προέδρου Alecs Manuel Lopez Obrador, η εφημερίδα ανέφερε ότι η συμφωνία θα «σπάσει» τους μακροχρόνιους κανόνες ασύλου και θα δημιουργήσει ένα νέο εμπόδιο για τους μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ και να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία.
Η Olga Sanchez Cordero, νέα υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, δήλωσε στην Washington Post το σχέδιο που είναι γνωστό ως «Παραμείνετε στο Μεξικό», είναι μια «βραχυπρόθεσμη λύση.
«Η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη λύση είναι  οι άνθρωποι να μην μεταναστεύουν», δήλωσε η Sanchez Cordero.
«Το Μεξικό έχει ανοιχτά σύνορα αλλά το ένα καραβάνι μεταναστών, μετά το άλλο θα αποτελούσε πρόβλημα και για εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης