Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η οικονομία και οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης - Απαιτείται υπομονή

Kuroda (BoJ): Η οικονομία και οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης - Απαιτείται υπομονή
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας δεσμεύθηκε να συνεχίσει «υπομονετικά» την τρέχουσα νομισματική πολιτική
Στη διάψευση των ανησυχιών για την κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας προχώρησε σήμερα (22/11) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «το πρόσφατο διάστημα η οικονομία της Ιαπωνίας και οι τιμές καταναλωτή καταγράφουν σαφή βελτίωση», προσθέτοντας ότι «δε χρειάζεται να λάβουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης νομισματικής πολιτικής».
«Η οικονομία της Ιαπωνίας δείχνη σαφή ανάκαμψη αλλά απαιτείται χρόνος μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος τιμών της τράπεζας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της BoJ, ο οποίος δεσμεύθηκε να ακολουθήσει «με υπομονή και επιμονή» τα ισχύοντα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Χρειάζεται να συνεχίσουμε επίμονα την τρέχουσα πολιτική», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Kuroda, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε με υπομονή το τρέχον πρόγραμμα στήριξης».
«Τόσο η οικονομία όσο και οι τιμές καταναλωτή έχουν δείξει πρόσφατα σημάδια βελτίωσης», δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, επαναλαμβάνοντας ότι «θα χρειαστεί λίγο διάστημα μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι».
Σε ότι αφορά τη μελλοντική στρατηγική της τράπεζας, ο κ. Kuroda ανέφερε ότι «η ανάκαμψη του πληθωρισμού θα δικαιολογούσε τη μείωση του ισολογισμού», διευκρινίζοντας ότι «η επιβράδυνση στην αγορά ομολόγων είναι διαφορετική από αυτή της Federa Reserve».
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Bank of Japan θα ταξιδέψει στην Κίνα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης