Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Έχουμε ρεκόρ 10ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις – Προωθούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Πιτσιόρλας: Έχουμε ρεκόρ 10ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις – Προωθούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων
"Έχουμε επενδύσεις σε όλους τους παραγωγικούς τομείς", σύμφωνα με τον Στ. Πιτσιόρλα
«Έχουμε ρεκόρ 10ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στ. Πιτσιόρλας.
Όπως τονίζει, «σε αντίθεση με το παρελθόν, έχουμε επενδύσεις σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και κυρίως προωθούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο φιλικό προς τις επενδύσεις».
Κάνοντας αναφορά στο θέμα των συντάξεων σημειώνει χαρακτηριστικά πως «διαψεύδονται για ακόμη μια φορά όσοι επενδύουν στην καταστροφή.
Είναι φυσικό οι πρωταθλητές στο κόψιμο των συντάξεων να μην μπορούν να αποδεχθούν την αλήθεια».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα προστάτευσε την πρώτη κατοικία και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσει να κινείται, προσθέτοντας πως «το θέμα των κόκκινων είναι κεντρικό για την ελληνική οικονομία και επ' αυτού η δημαγωγία και ο λαϊκισμός μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά».
Ξεκαθαρίζει δε, ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τις τράπεζες και να αφαιρέσει το τελευταίο εμπόδιο για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία».
Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας τάσσεται υπέρ των συνεργασιών μεταξύ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, αναφέροντας ότι η χαώδης απόσταση αφορά τις σχέσεις των ηγεσιών, όχι την εκλογική βάση των κομμάτων.
Κατά τον ίδιο, «αυτό που πραγματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών δυνάμεων που παλαιότερα εκφράζονταν από το ΠΑΣΟΚ σήμερα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει την ανάγκη συνεργασιών και ψήφισε την απλή αναλογική που διευκολύνει αυτή την προοπτική.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης