Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πολυεκατομμυριούχου πρωθυπουργού Babis που κατηγορείται για διαφθορά

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πολυεκατομμυριούχου πρωθυπουργού Babis που κατηγορείται για διαφθορά
Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του λαϊκιστικού κόμματος ANO κατηγορείται για παράνομες χρηματοδοτήσεις πολυτελούς θερέτρου κι ερευνάται από τις αρχές 
Την παραίτηση του Τσέχου πρωθυπουργού και πολυεκατομμυριούχου AntrejBabis, ζητούν χιλιάδες Τσέχοι που συγκεντρώθηκαν χθες (17/11) στην Πράγα κατηγορώντας τον για διαφθορά και παράνομες επιδοτήσεις για την κατασκευή πολυτελούς θέρετρου.
Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του λαϊκιστικού κόμματος ANO, που κατάφερε να πείσει τους Τσέχους να τον ψηφήσουν στις εκλογές του 2017 προτάσσοντας την καταπολέμηση της διαφθοράς από τα ανώτερα κυβερνητικά και διοικητικά κλιμάκια, βρίσκεται ένα μόλις χρόνο μετά αντιμέτωπος με έρευνα της αστυνομίας για διαφθορά.
Οι διαδηλωτές κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση» αναφερόμενοι στον Babis, ο οποίος εμφανιζόμενος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης, απέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια σε μνημείο στο κέντρο της Πράγας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Αργότερα ακτιβιστές πέταξαν στα λουλούδια σε κάδο σκουπιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. Η αστυνομία αντικατέστησε τα λουλούδια και διενεργείται έρευνα για το συμβάν, που χαρακτηρίζεται φθορά περιουσίας.
Την Παρασκευή (16/11) ο Τσέχος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί «ποτέ», αντιδρώντας σε άλλη διαδήλωση με χιλιάδες συμμετέχοντες που είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης