Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος - Ζήτησε να πολιτογραφηθεί δημότης της πόλης

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος - Ζήτησε να πολιτογραφηθεί δημότης της πόλης
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υποστήριξε ότι έρχεται στη Λάρισα με διάθεση σταυρικής διακονίας
Ενθρονίστηκε σήμερα (10/11) με κάθε επισημότητα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τον οποίον καλωσόρισαν οι πολίτες της Λάρισας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης.
Κατά τον χαιρετισμό του ο νέος Μητροπολίτης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την Λάρισα «τόπο μου» και ζήτησε από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να του ετοιμάσει την αίτηση μεταδημότευσης ώστε να πολιτογραφηθεί και επίσημα δημότης Λαρισαίων.
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υποστήριξε ότι έρχεται στη Λάρισα με διάθεση σταυρικής διακονίας, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες της Λάρισας είπε : «Δεν μου περισσεύει κανείς. Μου είστε απαραίτητοι όλοι.
Σε συστράτευση δίπλα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να γίνει η Λάρισα εκτός από πανέμορφη πόλη χωροταξικά και ένας λειμώνας πνευματικός, υπόδειγμα για κάθε γωνιά της Ελλάδος».
Ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης καλωσορίζοντας τον Ιερώνυμο σημείωσε πως «μια νέα σελίδα ξεκινάει για την πόλη της Λάρισας», ενώ περιγράφοντας την κοινωνική υπόσταση της Λάρισας και απευθυνόμενος στον πρόσωπο του Μητροπολίτη είπε:
«Ήλθατε να διακονήσετε έναν φιλειρηνικό, φιλοπρόοδο τόπο, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε κοινωνικούς αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ανθρωπιά.
Έναν τόπο που χωρούν όλοι χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις, αλλά και μια νεολαία που γνωρίζει να είναι ανοιχτή στους καιρούς και που σέβεται και κρίνει θεσμούς και πρόσωπα.
Αυτός ο τόπος σας υποδέχεται σήμερα και ελπίζει ότι θα συνεχίσετε στην γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της ταπεινότητας της Εκκλησίας που δεν χωρίζει αλλά αγκαλιάζει τους πάντες.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με επίγνωση της διακριτικότητας των ρόλων θα σταθούμε δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία που θα απευθύνεται στον άνθρωπο, σε κάθε έκφραση κοινωνικής αγωνίας της Εκκλησίας, ώστε να χαμογελάσουν τα παιδιά μας , να ορθοποδήσει ο τόπος μας και να μειωθούν οι ανισότητες που έφερε η κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο