Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ
"Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, έχει περάσει από τον αντιπολιτευτικό στον κυβερνητικό λαϊκισμό", ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η χώρα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, απέναντι στο συντηρητισμό και το λαϊκισμό, «αριστερό» και «δεξιό», υπογράμμισε μιλώντας στο 3ο συνέδριο του Ποταμιού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ,  Θ. Θεοχαρόπουλος.
Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «παρουσιάζει εικόνα Βαβέλ, με αντιφατικές τοποθετήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.
Η παρουσία στην κυβέρνηση ενός εθνικολαϊκιστή, ενός ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου, γελοιοποιεί τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, έχει περάσει από τον αντιπολιτευτικό στον κυβερνητικό λαϊκισμό.
Με μια υποσχεσιολογία προεκλογικού τύπου επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα που οδηγεί στην υπερφορολόγηση και στην περικοπή κοινωνικών δαπανών και δημοσίων επενδύσεων».
Αναφερόμενος στη ΝΔ, σημείωσε ότι «υπόσχεται πολλά, αλλά με μηδενικές εγγυήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Παραμένει βαθιά συντηρητικό κόμμα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.
Με τη στάση της στα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολλές φορές με την υιοθέτηση μιας ακραίας ρητορικής δείχνει ότι αδυνατεί να μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Επιχείρησε να καβαλήσει το κύμα του εθνικολαϊκισμού των συλλαλητηρίων, κύμα που τελικά όμως μάλλον έπνιξε το φιλελεύθερο ρεύμα της συντηρητικής παράταξης, με κίνδυνο ένας νέος λαϊκισμός να τη διαπεράσει πλέον οριζόντια.
Εξάλλου με τον ίδιο τρόπο είχε επιχειρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να καβαλήσει το κύμα του αντιμνημονιακού λαϊκισμού, με αποτέλεσμα να πνιγεί ο ίδιος μέσα στο δικό του και πιο επώδυνο μνημόνιο».
Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Θεοχαρόπουλος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86 «περί ευθύνης υπουργών», του άρθρου 62 «περί ασυλίας των βουλευτών», τη θεσμοθέτηση ασυμβίβαστων θέσεων των στελεχών των κομμάτων σε σχέση με το κράτος και την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης και μη κρατικών ΑΕΙ, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι επιβεβλημένος ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας – κράτους».
Ακόμη, τοποθετήθηκε αρνητικά στην πρόταση για λαϊκά δημοψηφίσματα για εθνικά θέματα και για αναπομπή νομοθετημάτων, αλλά και στην πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό μετά από 7 ψηφοφορίες στη Βουλή.
Όπως είπε, «οφείλουμε να μείνουμε μακριά και από προτάσεις που υποκύπτουν στις σειρήνες του λαϊκισμού, οι οποίες μπορούν να καταστούν ιδιαιτέρως επικίνδυνες, όπως η πρόταση για λαϊκά δημοψηφίσματα για εθνικά θέματα και για αναπομπή νομοθετημάτων, αλλά και η πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό μετά από 7 ψηφοφορίες στη Βουλή!
Αντί μίας πρότασης για λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία θα μπορούσε να διαπιστωθεί ευρύτατη συναίνεση και με ειδικές δικλείδες ασφαλείας για να μην οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές».
Περαιτέρω, τόνισε ότι «η ανασυγκρότησή της προοδευτικής παράταξης που ξεκίνησε το 2015 με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στη συνέχεια το 2018 με το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Χρειάζεται τόλμη για υπερβάσεις χωρίς μπρος - πίσω ώστε να υπάρχει προοπτική».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στο μέλλον. Εμείς πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στον αναπαλαιωμένο δικομματισμό.
Να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Να την κάνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, όπως της αξίζει.
Για αυτό χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή του κλίματος.
Γιατί η χώρα μας έχει τις δυνάμεις να προχωρήσει μπροστά.
Αρκεί να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξουν γενναίες παρεμβάσεις και ρηξικέλευθες τομές από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε όλα τα επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης