Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Πρόωρες εκλογές ζητά το 51% των Γερμανών μετά τις εκλογές σε Βαυαρία - Έσση

Focus: Πρόωρες εκλογές ζητά το 51% των Γερμανών μετά τις εκλογές σε Βαυαρία - Έσση
H ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και των Πρασίνων 
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Γερμανών που επιθυμούν το σενάριο των πρόωρων εκλογών στη Γερμανία μετά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Βαυαρία και Εσση όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός καταποντίστηκε.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 51% των γερμανών τάσσεται πλέον υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 32%.
Όπως είναι αναμενόμενο, η ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), η οποία διανύει την πλέον παραγωγική εκλογικά φάση της και των Πρασίνων που βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται σημαντικά.
Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD, υπέρ των εκλογών τοποθετείται το 85%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 28% μεταξύ των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Διχασμένοι φαίνονται οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με 49% υπέρ των εκλογών, αλλά και των Πράσινων, με ποσοστό 50%. Στο 57% φθάνει το ποσοστό των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων (FDP) που ζητούν εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης