Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές – Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς: Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές – Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
Όπως φαίνεται από τα δημοσιονομικά στοιχεία οι συντάξεις δεν θα κοπούν είπε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση πως η οικονομία είναι αυτή που θα κρίνει τις εθνικές εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της 4ετίας και θα αναδείξουν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ.Παππάς είπε πως «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια».
«Παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος σχετικά με τις συντάξεις, ανέφερε πως «όπως φαίνεται από τα δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα κοπούν».
Επικαλέστηκε δε και τη δήλωση, χθες Πέμπτη, του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο οποίος «ξεκαθάρισε πως δεν τους αφορά τι συμβαίνει στην Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί ότι «το ΔΝΤ ήταν ο θεσμός του οποίου τις εκτιμήσεις χρησιμοποίησαν κάποιοι και εντός Ελλάδας, εκτιμήσεις που ήταν λανθασμένες».
Όσον αφορά το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο κ.Παππάς έκανε λόγο για «ώριμες» συνθήκες και «αναγκαία» αναθεώρηση.
Στις προς αναθεώρηση διατάξεις, πήρε θέση λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνει κουβέντα επί της ουσίας για το αν θα έχουμε θεσμοθετημένα αναλογικότερο σύστημα, πιο λειτουργικές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, αν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών».
«Ανεξάρτητα από τη φιλελεύθερη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στα υπόλοιπα ζητήματα, στο ζήτημα περί ευθύνης Υπουργών θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία.
Η υποχρέωση μας να πέσει άπλετο φως στο τι έχει συμβεί στη χώρα, είναι στον ίδιο καμβά για το πώς θα θωρακίσουμε την πολιτική λειτουργία, ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα.
Τα μεγάλα ποσά δεν είναι αυτά που διοχετεύτηκαν σε αξιωματούχους για να αποσπαστούν συμβόλαια, ήταν τα ποσά των υπερτιμολογήσεων στα συμβολαίων.
Εκεί είναι ο μεγάλος όγκος σπατάλησης χρημάτων» είπε ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς για το Μακεδονικό, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών κάνει τους γείτονές μας να δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία».
«Για πρώτη φορά, καθώς περνάει ο χρόνος, τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι βουλευτές του μπορούν να πειστούν πως η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα» υποστήριξε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης