Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν θα συμπράξει στη Συνταγματική Αναθεώρηση – Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα

Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν θα συμπράξει στη Συνταγματική Αναθεώρηση – Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να προσφέρει καμία ελπίδα, μετρήθηκε και απέτυχε τόνισε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει στη Συνταγματική Αναθεώρηση διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα.
«Ώριμο χρονικά το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ήταν εδώ και πολύ καιρό, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας το τορπίλισε το 2014.
Υπάρχει δήλωσή του στη Βουλή ότι δεν θα συμπράξει σε συνταγματική αναθεώρηση τότε, γιατί ήθελε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια ακραία πολιτική ανευθυνότητα σε σχέση με το Σύνταγμα, ήδη καταγεγραμμένη από το 2014.
Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της παρούσης συνταγματικής αναθεωρήσεως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν πρόκειται να συμπράξει και σε μία συνταγματική "επιθεώρηση" και όχι συνταγματική αναθεώρηση, επιθεώρηση με την έννοια της κωμωδίας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης
«Έχουμε πει να προσδιοριστούν από κοινού οι αναθεωρητέες διατάξεις, δηλαδή ποια άρθρα του Συντάγματος προτείνει ο ένας και ποια ο άλλος, να συμπράξουμε στον προσδιορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων, να υπάρχουν δηλαδή πάνω από 180 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία σ' αυτά τα άρθρα, και στη συνέχεια ο λαός να αποφασίσει την κατεύθυνση. Πώς;
Μέσω της κυβερνήσεως που θα εκλέξει στις εκλογές.
Θα υπάρχει μία ευρεία γκάμα προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, καθένας θα υποστηρίξει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν ενόψει των εκλογών και οι πολίτες στην ψήφο τους στην κάλπη θα το λάβουν υπόψη και θα διαμορφωθεί μια πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις εκλογές, η οποία θα αποφασίσει την κατεύθυνση βάσει και της βούλησης του λαού» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος πάντως επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει άμεσα.
«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει σήμερα ...χθες.
Όσο παραμένει σκοτώνει τις προοπτικές των νέων ανθρώπων.
Είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσφέρει καμιά ελπίδα.
Μετρήθηκε, απέτυχε.
Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για τους νέους ανθρώπους πρώτα απ' όλα» είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Όσον αφορά το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων (προσωπικής διαφοράς), ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «θα ελαφρύνει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα των συνταξιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν, ωστόσο να έχουν τις υπόλοιπες 20 αρνητικές παρεμβάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες τους», φέρνοντας ως παράδειγμα «την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ», το «πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων» κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης