Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Φαβορί για την προεδρία ο ακροδεξιός J. Bolsonaro – Διευρύνει το προβάδισμα του

Βραζιλία: Φαβορί για την προεδρία ο ακροδεξιός J. Bolsonaro – Διευρύνει το προβάδισμα του
Λαμβάνει το 58% των ψήφων έναντι 42% του κεντροαριστερού αντιπάλου του
Φαβορί για το προεδρικό αξίωμα της Βραζιλίας, της πολυπληθέστερης χώρας της Λατινικής Αμερικής είναι ο ακροδεξιός υποψήφιος Jair Bolsonaro ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, ο Bolsonaro, πρώην λοχαγός και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία από το 1964 έως το 1985 προηγείται με 58% έναντι 42% του κεντροαριστερού αντιπάλου του, Fernando Haddad.
Σημειώνεται πως στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Bolsonaro είχε λάβει το 46% των ψήφων και ο Haddad το 29%
Εφόσον επιβεβαιωθεί η δημοσκόπηση, θα πρόκειται για μια τεράστια προς τα δεξιά πολιτική στροφή της Βραζιλίας.
Ο Bolsonaro έχει κερδίσει αρκετούς πόντους στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας τόσο με τη σκληρή στάση του απέναντι στην εγκληματικότητα και με τις δεσμεύσεις του για την εδραίωση της ασφάλειας όσο και κυρίως του ότι ηγήθηκε της εκστρατείας κατά του πολιτικού κατεστημένου και της εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής.
Ωστόσο, τα ποσοστά του γιγαντώθηκαν ύστερα από την δολοφονική απόπειρα που έγινε εναντίον του κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, σε τέτοιο βαθμό που να μην λαμβάνονται υπόψη οι ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισογυνικές δηλώσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης