Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα....μετά την επερχόμενη ήττα

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα....μετά την επερχόμενη ήττα
Τα πυρά που εκτόξευσαν Φίλης - Παππάς έδωσαν απλώς το έναυσμα
Κορυφώνεται η παρασκηνιακή σύγκρουση των ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδριάζει στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε (13-14 Οκτωβρίου).
Και ενώ οι εσωκομματικές διεργασίες το τελευταίο διάστημα έχουν μεταφερθεί και στο προσκήνιο με την ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρώην υπουργό Παιδείας  Νίκο Φίλη για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, όσοι γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για εσωκομματικό εμφύλιο που «βράζει» εδώ και καιρό.
Τα πυρά που εκτόξευσαν Φίλης - Παππάς έδωσαν απλώς το έναυσμα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, για να αναζωπυρωθεί ο εσωκομματικός εμφύλιος ανάμεσα στις κυρίαρχες ομάδες και τάσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη που εκπροσωπούν τις εσωτερικές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ «ακονίζουν τα μαχαίρια τους» για την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή όπου θα τεθεί επί τάπητος η ανάδειξη νέων οργάνων της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία συγκαταλέγονται το Πολιτικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.
Η ΕΡΤ αποτελεί μόνο την αφορμή και το προανάκρουσμα της σύγκρουσης που επίκειται, υπογραμμίζουν πολιτικοί παρατηρητές.
Και είναι το «πέπλο» της εσωστρέφειας που βασανίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο στον αγώνα επιρροής και κυριαρχίας που δίνουν τα ρεύματα προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη της προσωπικής διάσωσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου  αλλά και της επικράτησης την επόμενη μέρα των εκλογών.
Στην προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο Κεντρική Επιτροπή θα δοθεί η πρώτη κρίσιμη μάχη καθώς θα τεθεί επί τάπητος και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 και όλες οι πλευρές θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.
Από το ένα στρατόπεδο, ο Νίκος Παππάς, αποτελεί τον κύριο εκφραστή της λεγόμενης «προεδρικής τάσης» και εμφανίζεται υπέρμαχος της αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματος.
Σε απέναντι στρατόπεδο τοποθετείται ο Νίκος Φίλης που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ομάδα των «53+» και παρουσιάζεται ως «εγγυητής» στις παραδοσιακές αξίες και αρχές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του κινηματικού της προφίλ.
Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα όργανα του κόμματος δυναμιτίζει το σκηνικό στην Κουμουνδούρου καθώς όλες οι πλευρές διεκδικούν ηγετική θέση στην πυραμίδα προκειμένου να έχουν ισχυρό λόγο στις εξελίξεις.
Η δημόσια αντιπαράθεση Φίλη - Παππά, έδωσε «τροφή» για συζήτηση σε ότι αφορά τις διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις και προσεγγίσεις που «χωρούν» στο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό.
Ωστόσο, η υπόγεια διαμάχη που μαίνεται στο εσωκομματικό πεδίο, δεν περιορίζεται μόνο στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Σε κατ ιδίαν συζητήσεις, ουκ ολίγα στελέχη μιλούν για «ξένες» αντιλήψεις από τις αξίες και τον προορισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που απορρέουν από επιλογές και πρακτικές διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το κείμενο που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ομάδα των «53+» ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής, όπου και επισημαίνει την ανάγκη για «ένα κόμμα που δεν θα κυριαρχείται από τον κυβερνητισμό, μακριά από λογικές παλαιάς κοπής και φαινόμενα αλαζονείας».
Την Κυριακή με την εκλογή του νέου οργάνου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση με τους νικητές και ηττημένους της νέας περιόδου που ξεκινά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης