Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στο τέλος της 4ετίας οι εκλογές – Δεν τις μπλέκουμε με το Μακεδονικό

Παππάς: Στο τέλος της 4ετίας οι εκλογές – Δεν τις μπλέκουμε με το Μακεδονικό
Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019 διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπλέκει τις εκλογές με το Μακεδονικό ζήτημα.
«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι απολύτως ακριβής.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ συγκεκριμένη, έχει συγκεκριμένα βήματα και μας δεσμεύει.
Είναι προφανές ότι οι βόρειοι γείτονές μας έχουν δυσκολίες.
Η συμφωνία που ορισμένοι εδώ τη λένε κατάπτυστη και προδοτική έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στον κ. Ζάεφ.
Διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και η συμφωνία θα τελεσφορήσει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παππάς αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές θέσεις που εξέφρασαν οι Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος, ο κ.Παππάς είπε πως «δεν είναι καλή εικόνα αυτή».
«Δεν την κρύψαμε ούτε προσπαθήσαμε να την καλωπίσουμε.
Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ είμαστε και θα το δούμε» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ άρουν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για να μην κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
«Αισιοδοξούμε ότι θα έχει λυθεί το μακεδονικό μέχρι τις εκλογές.
Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση όταν υπογράφει μια συμφωνία το κάνει επειδή το πιστεύει, δεν κάνει μπλόφες, όπως έκανε ο Κ. Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αδ. Γεωργιάδης» είπε ο κ.Παππάς.
Σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα ο κ.Παππάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνεχίσει τη θητεία της ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης