Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τους επτά έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Florence στη Β. Καρολίνα - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

ΗΠΑ: Τους επτά έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Florence στη Β. Καρολίνα - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τυφώνων και κυκλώνων (NHC), ο κυκλώνας φέρει σφοδρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τροπικό κυκλώνα Florence ο οποίος πλήττει από χθες (14/9) την Βόρεια Καρολίνα.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα NBC 4 New York TV ο αριθμός των θυμάτων της Κομητείας Καρτερέτ στην Βόρεια Καρολίνα έφτασε τους επτά από πέντε που ήταν χθες με τις αρχές να εκφράζουν ανησυχία να υπάρξουν περισσότεροι.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τυφώνων και κυκλώνων (NHC), ο κυκλώνας φέρει σφοδρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Ο Florence βρίσκεται 520 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής Μιρτλ της Νότιας Καρολίνας και κινείται με ανέμους 175 χιλιομέτρων.
Αναμένεται να πλησιάσει τις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας αργότερα σήμερα Πέμπτη, πριν κινηθεί κοντά ή φθάσει στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και της Νότιας Καρολίνας το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή ανέφερε το NHC, υποστηρίζοντας ότι ο κυκλώνας μπορεί να προκαλέσει κύματα ύψους 4 μέτρων.
«Ο χρόνος της προετοιμασίας σχεδόν τελείωσε.
Η καταστροφή είναι στο κατώφλι μας και έρχεται» υποστήριξε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Roy Cooper.
Σημειώνεται πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριο κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα αλλά και στη Βιργίνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης