Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλουν νέους δασμούς θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα - Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας

ΥΠΕΞ Κίνας: Εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλουν νέους δασμούς θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα - Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι το Πεκίνο θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα δικαιώματά του
Την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς σε βάρος της, εξέφρασε σήμερα (10/9) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσεις σε νέο γύρο δασμών.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιβάλει πρόσθετους φόρους σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εξαωγές, γεγονός που σημαίνει ότι η συνολική αξία των αγαθών στα οποία θα επιβληθούν δασμοί αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.
«Εάν η αμερικανική πλευρά προσκολληθεί επίμονα στην πορεία της και λάβει νέα δασμολογικά μέτρα κατά της Κίνας, τότε η κινεζική πλευρά θα λάβει αναπόφευκτα αντίμετρα ώστε να προστατεύσει με αποφαστιστικότητα τα νόμιμα δικαιώματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Geng Shuang, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Μάλιστα, η παραπάνω δήλωσε έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 31,05 δισ. δολ. γον Αύγουστο του 2018, έναντι 28,9 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα που εμφανίζει η Κίνα απέναντι στις ΗΠΑ έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από τον Donald Trump, ο οποίος έχει ζητήσει από το Πεκίνο να προχωρήσει σε μείωσή του.
Σε ότι αφορά το συνολικό εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, σημειώθηκε πτώση στα 27,91 δισ. δολ. σε σχέση με τα 28,05 δισ. δολ. τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στα 30,6 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης