Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους οικονομικούς εκτελεστές - Τεχνητή η κρίση

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους οικονομικούς εκτελεστές - Τεχνητή η κρίση
O Erdogan κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν το ευρώ, τον χρυσό και τα δολάρια με τουρκικές λίρες και τόνισε ότι τα δολάρια και τα ξένα νομίσματα δεν μπορούν να εμποδίσουν την πορεία της Τουρκίας
(upd) Η Τουρκία δεν θα χάσει τον οικονομικό πόλεμο διαμήνυσε ο Erdogan σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, με τη λίρα πάντως να επιστρέφει πάνω από τις 6 λίρες ανά δολάριο.
O Erdogan κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν το ευρώ, τον χρυσό και τα δολάρια με τουρκικές λίρες και τόνισε ότι τα δολάρια και τα ξένα νομίσματα δεν μπορούν να εμποδίσουν την πορεία της Τουρκίας.
«Η Τουρκία είναι προετοιμασμένη για όλα.
Δεν θα επιτρέψουμε στο λόμπι των επικοκίων να καταστρέψει το έθνος», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
O Erdogan διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους οικονομικούς εκτελεστές και υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει μακροικονομικό ή τραπεζικό πρόβλημα.
Έκανε λόγο για ένα έθνος, μια σημαία, μία χώρα, ένα κράτος, τονίζοντας πως αυτή θα είναι η απάντηση της Τουρκίας σε όσους ξεκινούν οικονομικό πόλεμο.
«Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε ξένους, θα στηριχθούμε στους δικούς μας ανθρώπους», τόνισε ο Erdogan.
Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Erdogan, Berat Albayrak, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα «νέο οικονομικό μοντέλο», όπως προανήγγειλε χθες το υπουργείο Οικονομικών.
Νωρίτερα ο Erdogan επικαλέστηκε τη βοήθεια του... Αλλάχ.
«Εμείς έχουμε τον κόσμο μας και τον θεό μας».
Με αυτή τη φράση ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να "αγνοήσουν τις επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας".
Μιλώντας σε πολίτες κατά την πρώτη επίσκεψή του στον τόπο καταγωγής του στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας στο Rize, ανέφερε πως "θα δουλέψουμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη χώρα μας πιο σύγχρονη, και τις 81 επαρχίες μας, Θεού θέλοντος.
Απλώς να ξέρετε ότι είμαστε καλύτεροι από χθες και αύριο θα είμαστε καλύτεροι από ό,τι είμαστε σήμερα".
Αναφερόμενος στην πτώση του τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, ο Erdogan υπενθύμισε στους πολίτες ότι "εάν αυτοί έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τους ανθρώπους μας και τον Θεό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης