Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντική πτώση -4% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Σημαντική πτώση -4% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων 18 μηνών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 18 μηνών υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την πτώση να είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +2,6%.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Ιουνίου αποτέλεσαν τη μεγαλύτερα πτώση από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών του Reuters έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως του -0,4%.
«Τα απογοητευτικά στοιχεία αποτελούν έντονο σημάδι ότι οι εμπορικές εντάσεις έχουν πλήξει τη γερμανική οικονομία, γεγονός που δεν είναι καλό για προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σημειώνει ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski.
Η γενικότερη πτώση οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση από το εξωτερικό, η οποία υποχώρησε κατά -4,7%, με τις νέες παραγγελίες εκτός Ευρωζώνης να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικινομίας της χώρας, οι βιομηχανικές παραγγελίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 υποχώρησαν κατά -1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας των εμπορικών πρακτικών από την πλευρά των ΗΠΑ.
«Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την εμπορική πολιτική είναι πιθανό ότι έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης