Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του Trump

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του Trump
Η δήλωση αυτή έγινε στον απόηχο της διατυπωμένης πρόθεσης της Κίνας να επιβάλλει δασμούς ως αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων
Διαρκής είναι η κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας με τον Λευκό Οίκο να δίνει συνέχεια στην ένταση.
Μήνυμα στην Κίνα να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να «προχωρήσει ακόμα πιο πέρα» έστειλε σήμερα (3/8) ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow.
Η δήλωση αυτή έγινε στον απόηχο της διατυπωμένης πρόθεσης της Κίνας να επιβάλλει δασμούς ως αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.
«Δεν θα πρέπει να υποεκτιμούν την αποφασιστικότητα του προέδρου Trump να αλλάξει τις εμπορικές πρακτικές», δήλωσε o Kudlow.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου εκτίμησε επίσης ότι η κινεζική οικονομία «εξασθενεί», το οποίο δεν θέτει το Πεκίνο σε μία βολική θέση για να διαπραγματευθεί με την Ουάσινγκτον.
Νωρίτερα, η Κίνα δήλωσε έτοιμη να επιβάλει νέους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, πρόκειται για αντίποινα στην πρόσφατη απειλή του Λευκού Οίκου να αυξήσει από το 10% στο 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης