Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κυβερνητική κρίση στην Ιταλία για τη RAI - Στα άκρα η κόντρα Salvini - Berlusconi

Νέα κυβερνητική κρίση στην Ιταλία για τη RAI - Στα άκρα η κόντρα Salvini - Berlusconi
Το ζήτημα των διορισμών σε κρατικούς οργανισμούς εξακολουθεί να προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση Conte, καθώς παρότι βρέθηκε λύση για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εκκρεμεί το ζήτημα της RAI
Νέα κυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει κυβερνητικό συνασπισμό Λέγκας του Βορρά - Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, με την κόντρα Salvini - Berlusconi να οδηγείται στα άκρα.
Το ζήτημα των διορισμών σε κρατικούς οργανισμούς εξακολουθεί να προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση Conte, καθώς παρότι βρέθηκε λύση για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εκκρεμεί το ζήτημα της RAI.
To νέο πρόβλημα προέκυψε όταν οι Salvini και di Maio πρότειναν τον Marcello Foa για τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης RAI.
H πρόταση δεν πέρασε για 4 ψήφους,  καθώς την καταψήφισε ο πρώην πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της Forza Italia Silvio Berlusconi.
Ο Salvini κατηγόρησε τον Berlusconi ότι συντάχθηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Την ίδια ώρα ο Berlusconi δέχεται πιέσεις μέσα στο κόμμα του, το οποίο τον καλεί να μην υποχωρήσει στην κόντρα με τον Salvini, καθώς κινδυνεύει να γίνει παρακλάδι του.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Salvini έχει κηρύξει πόλεμο στον Berlusconi, καθώς πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός για τα στελέχη που θέλουν να αποχωρήσουν από τη Fortza Italia για να ενταχθούν στη Λέγκα του Βορρά, η οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης