Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα Τουρκίας, πάνω από τις 5 λίρες/δολ. - Στο -2,5% ο BIST 100

Νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα Τουρκίας, πάνω από τις 5 λίρες/δολ. - Στο -2,5% ο BIST 100
Το τουρκικό νόμισμα διαμορφώνεται πάνω από το ορόσημο των 5 λιρών, στις 5,0924 λίρες/δολάριο
Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η λίρα Τουρκίας μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Το τουρκικό νόμισμα διαμορφώνεται πάνω από το ορόσημο των 5 λιρών, στις 5,0924 λίρες/δολάριο.
Από τις αρχές του 2018 η λίρα Τουρκίας έχει υποχωρήσει 26%, λόγω της ανησυχίας για την αύξηση του πληθωρισμού και την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, καθώς ο Erdogan ασκεί πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια.
Πιέσεις δέχεται και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με τον δείκτη BIST 100 να υποχωρεί 2,5%.



Η Άγκυρα απείλησε  τις ΗΠΑ με αντίποινα ύστερα από τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Trump στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας για την υπόθεση της σύλληψης και της φυλάκισης του Αμερικάνου πάστορα Andrew Branson.
Σημειώνεται πως οι κυρώσεις προβλέπουν την κατάσχεση αγαθών και περιουσιακών στοιχείων των δύο Τούρκων υπουργών στις ΗΠΑ, ενώ απαγορεύθηκε σε όλους τους Αμερικάνους να συναλλάσσονται με τους δύο Τούρκους υπουργούς.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτό θα βλάψει σημαντικά τις εποικοδομητικές προσπάθειες που καταβάλλονταν για να διευθετηθούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Θα υπάρξει χωρίς καθυστέρηση μια αντίδραση σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά που δεν θα αποφέρει τίποτε» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο Branson κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες και κατασκοπεία και ετέθη πριν από μόλις μία εβδομάδα σε κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από ενάμιση χρόνο φυλάκισης.
Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για άδικη και αδικαιολόγητη κράτηση και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης