Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στασινός (ΤΕΕ): Εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

Στασινός (ΤΕΕ): Εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
To TEE θέτει στη διάθεση του κράτους εκατοντάδες μηχανικούς για εθελοντική εργασία 
«Εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Αντί να ασχοληθούν με την ένταξη των ήδη άνω των χιλίων αυτών εθελοντών στον μηχανισμό ανακούφισης των πληγέντων, καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, τα συναρμόδια υπουργεία κάνουν τους γραμματοκομιστές μεταξύ τους για να αποφύγουν δεσμεύσεις και δουλειά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω ανώνυμων κύκλων “διαψεύδει” τον πρόεδρο του ΤΕΕ , μέσω διαρροής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι έχουν αποστείλει αρμοδίως την προσφορά των μηχανικών στο υπουργείο Υποδομών.
Εκτός τού ότι δεν έχουν ιδέα περί εθελοντισμού και οργάνωσής του, δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε να ακούν: η επιστολή μου είχε απευθυνθεί εξαρχής στους συναρμόδιους υπουργούς – και στον Υποδομών – και το ήξεραν.
Περιττή η δουλειά τους ως "γραμματοκομιστή".
Γι' αυτή τη δουλειά έδειξαν αντανακλαστικά.
Γι' άλλες όμως, πιο σοβαρές δουλειές τους χρειαζόμαστε» λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ και προσθέτει: «Επίσης, μας πληροφορούν ότι μας απάντησαν με επιστολή που στην πραγματικότητα αρνούνταν την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών, δηλώνοντας αναρμοδιότητα και καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν λάθος.
Αν καταλάβαιναν, θα είχαν καταλάβει και τι πήγε λάθος το βράδυ της τραγωδίας.
Σημειώνω επίσης ότι είναι αδιανόητο επίσημος φορέας του Ελληνικού Κράτους να απαντά σε άλλον δημόσιο φορέα μέσω ανώνυμων διαρροών σε κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Καλή η επικοινωνία, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ουσία.
Προκαλώ τον "εξαφανισμένο" Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και φυσικά τους συναρμόδιους Υπουργούς (αναπληρωτή Εσωτερικών και Υποδομών) να δηλώσουν πλέον δημόσια και επώνυμα, όπως ήδη έχω κάνει, αν η Ελληνική Πολιτεία έχει ανάγκες εθελοντικής βοήθειας σε επιστημονικό προσωπικό μηχανικών.
Το ΤΕΕ, επαναλαμβάνω, θέτει στη διάθεση του κράτους από την προηγούμενη Τετάρτη, εκατοντάδες, άνω των χιλίων ήδη, μηχανικούς για εθελοντική εργασία στην καταγραφή και συμβολή στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης