Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ενισχύουμε τα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης - Ποιους αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τσίπρας: Ενισχύουμε τα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης - Ποιους αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα μέτρο που αφορά εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά
Για την διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται περισσότερο από την προσφυγική κρίση αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος για το μεταφορικό ισοζύγιο, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο twitter.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους.
Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα».
Επιπλέον, σε βίντεο που αναρτήθηκε αναφέρεται στο μεταφορικό ισοδύναμο που ξεκινά να ισχυει από την 1/7/2018 και απευθύνεται σε όλους τους νησιώτες.
Μέσω αυτού του προγράμματος δίνονται 500 έως 1000 ευρώ ανά οικογένεια για τη μεταφορά τους από και προς τον τόπο κατοικίας τους. Ένα μέτρο που αφορά εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, τους γιατρούς, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης