Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ευρώπη και ΗΠΑ θα παραμείνουν ενωμένες στη Σύνοδο στις 11 – 12 Ιουλίου

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ευρώπη και ΗΠΑ θα παραμείνουν ενωμένες στη Σύνοδο στις 11 – 12 Ιουλίου
Ενδεχομένως να εξεταστεί και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Διαβεβαιώσεις ότι κατά την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα διαφυλάξουν την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παρείχε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την ικανότητα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να παραμείνουν ενωμένες κατά τη διάρκεια της συνόδου, παρά τις σημαντικές διαφωνίες τους, και να επιδείξουν τη σημασία του διατλαντικού δεσμού» είπε μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ο Stoltenberg.
Αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσά στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στον Καναδά όσον αφορά το εμπόριο και τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία απέσυρε τη χώρα του ο αμερικανός πρόεδρος Trump, o γενικός γραμματέας φέρεται να πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του Trump για την «προσωπική δέσμευσή του» προς την Ατλαντική Συμμαχία παρά το ότι ο Trump είχε χαρακτηρίσει επανειλημμένα «άχρηστο» το NATO.
«Η σύνοδος (κορυφής) του NATO εξάλλου ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας, χάρη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ελλάδα για τη νέα ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας» υποστήριξε επιπλέον ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης