Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Ο στόχος του πληθωρισμού στο 2% παραμένει μακρινός - Πολύ νωρίς να μιλάμε για στρατηγική εξόδου

Bank of Japan: Ο στόχος του πληθωρισμού στο 2% παραμένει μακρινός - Πολύ νωρίς να μιλάμε για στρατηγική εξόδου
Ο αναπληρωτής διοικητής της Bank of Japan τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για οποιαδήποτε έξοδο»
Στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα μακριά σε σχέση με τον στόχο του 2% αναφέρθηκε σήμερα (5/6) ο αναπληρωτής διοικητής της Bank of Japan, Masazumi Wakatabe, μιλώντας ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο Wakatabe τόνισε ότι «ο στόχος του 2% για τον πληωρισμό παραμένει μακρινός», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οποιαδήποτε συγκεκριμένη στρατηγική εξόδου» από την τρέχουσα νομισματική χαλάρωση.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική την οποία εξετάζουμε να εφαρμόσουμε στο μέλλον», ενώ κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα δεν εξετάζει την αγορά κρατικών ομολόγων στα πλαίσια της νομισματικής πολιτικής.
«Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική πολιτική της Ιαπωνίας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής διοικητής της Bank of Japan, ενώ πρόσθεσε ότι αρχικός στόχος της τράπεζας είναι να «απομακρύνει» την πλεονάζουσα ρευστότητα.
Οι δηλώσεις του Wakatabe έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου ο πρωθπουργός της χώρας, Shinzo Abe, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την πορεία της εγχώριας και της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης