Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel - Draghi τη Δευτέρα (4/6) στον απόηχο της υποβάθμισης της Deutsche Bank

tags :
Συνάντηση Merkel - Draghi τη Δευτέρα (4/6) στον απόηχο της υποβάθμισης της Deutsche Bank
Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και του επικεφαλής της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (4/6/2018) στην καγκελαρία
Στον απόηχο των εξελίξεων στην Deutsche Bank θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (4/6/2018) η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, και του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ερωτηθείς εάν η Merkel θα θέσει στον Draghi τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, επεσήμανε ότι «στο επίκεντρο θα βρεθούν τα τρέχοντα θέματα της ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία που συμβαίνει συνέχεια.

Οι εξελίξεις στη Deutsche Bank

Πάντως, πολλοί αναλυτές συνδέουν τη συνάντηση αυτή και με τις εξελίξεις στην Deutsche Bank.
Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε τη γερμανική τράπεζα στο ΒΒΒ+ από Α- εκφράζοντας ανησυχία για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της.
Η Deutsche Bank την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη.
Όμως, ο οίκος βλέπει «σημαντικούς κινδύνους» στην εκτέλεση του προγράμματος εν μέσω μια γενικότερης επιβράδυνσης των αγορών.
Λίγες ώρες πριν, η Fed είχε εκτιμήσει ότι οι δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ είναι σε «προβληματική κατάσταση».
Πάντως, σύμφωνα με πηγές της ΕΚΤ, η γερμανική τράπεζα έχει καταγράψει πρόοδο στις προσπάθειες της να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης