Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα εποπτείας της Ελλάδας να είναι αξιόπιστο για τις αγορές

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα εποπτείας της Ελλάδας να είναι αξιόπιστο για τις αγορές
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε, πως οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ενώ αναγνώρισε την επίτευξη προόδου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα
Την ανάγκη το μεταμνημονιακό πρόγραμμα εποπτείσς της Ελλάδας να διακρίνεται από αξιοπιστία και σαφήνεια, τόνισε σήμερα (28/4/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire από τη Σόφια της Βουλγαρίας, μετά τη συνεδρίαση του Ecofin κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Olaf Scholz.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε, πως οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ενώ αναγνώρισε την επίτευξη προόδου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. 
Σημειώσαμε πρόοδο στην Ελλάδα, είμαστε σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης τον Ιούνιο ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για το μεταμνημονιακό πλαίσιο, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε σαφείς και αξιόπιστοι για τις αγορές, τόνισε ο Le Maire. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες.
Για τη γενικότερη κατάσταση της Ευρωζώνης ο Le Maire εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφέροντας πως Γαλλία και Γερμανία έχουν την ίδια φιλοδοξία για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και τις θέσεις εργασίας.
Εξάλλου εξέφρασε την  πεποίθηση, πως μετά τη συνεδρίαση του κοινοτικού οργάνου, θα βρεθούν όλες οι απαραίτητες λύσεις.
Tόνισε ότι η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Scholz στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την ισχυρή βούληση Γαλλίας-Γερμανίας να βρουν λύση στα θέματα που αφορούν την εμβάθυνση και την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, τόνισε πως Γερμανία και Γαλλία εργάζονται από κοινού για τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν την Ευρωζώνη.
Σημείωσε, επίσης, ότι προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλα τα ζητήματα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο.
Τόσο ο Γάλλος όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμαναν ότι λόγω της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην Ευρωζώνη, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την προώθηση νέων μεταρρυθμίσεων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης