Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδειάζει Κουβέλη ο Καμμένος για γαλλικές φρεγάτες: Τσίπρας και Macron συζήτησαν για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα

Αδειάζει Κουβέλη ο Καμμένος για γαλλικές φρεγάτες: Τσίπρας και Macron συζήτησαν για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει συμφωνία, θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων για το θέμα των γαλλικών φρεγατών υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
(upd) Σε πλήρες "άδειασμα" του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλη προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος διέψευσε επί της ουσίας την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για το θέμα της εκμίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου και αναφερόμενος στο θέμα της εκμίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι το σχετικό δημοσίευμα που είχε εμφανιστεί στον ελληνικό Τύπο αναφερόταν σε λεπτομέρειες που δεν γνώριζε κανείς, ούτε και ο ίδιος.
«Αυτό που έχει συμβεί με τις φρεγάτες είναι πως υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από υπουργίας Μειμαράκη.
Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν.
Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν- Τσίπρα, εξετάστηκε η πιθανότητα ποσών από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες, τα 8 δις. για τη διαφορά των ομολόγων που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, που αφορά την επιστροφή από την Γαλλία προς την Ελλάδα ενός ποσού, να χρησιμοποιηθεί προκειμένου προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.
Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία για τις φρεγάτες.
Σ' αυτήν τη συνομιλία ο Πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός και μάλιστα, φάνηκε θετικός απέναντι στον Πρωθυπουργό, γενικότερα για τη δυνατότητα ενίσχυσης της πατρίδας μας και των συνεργιών που μπορούν να υπάρξουν για την αμυντική μας βιομηχανία.
Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από το επίπεδο επαφών του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μακρόν.
Όταν και αν έρθει η ώρα αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους και πάνω στις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος, "αδειάζοντας" επί της ουσίας τον κ.Κουβέλη, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει το δημοσίευμα περί της εκμίσθωσης των δύο φρεγατών, αναφέροντας μάλιστα πως αυτές θα είναι λειτουργικές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.
Όσον αφορά τα εξοπλιστικά και το θέμα της αναβάθμισης των F16 ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε μετά από διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ότι το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F16 τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.
«To πρόγραμμα των F16 τυγχάνει της έγκρισης της κυβέρνησης και της Βουλής, όμως σε ό,τι αφορά την καταβολή των χρημάτων που θα είναι εντός του 1,1 δις, υπάρχει ζήτημα λόγω των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στους εταίρους.
Η διαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά βρίσκεται στις προκαταβολές» τόνισε ο κ.Καμμένος.
Σημειώνεται πως το ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες και η "διάσταση απόψεων" στο εσωτερικό της κυβέρνησης κυρίως λόγω της "διαφοροποίησης" της πλευράς Κουβέλη που μάλιστα επέμενε για την εγκυρότητα των δηλώσεων του περί της εκμίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης,   οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τι ακριβώς έχει συμφωνήσει, αν έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 25 Απριλίου 07:33)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης