Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nabiullina (Τράπεζα της Ρωσίας): Κανένα ρίσκο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Nabiullina (Τράπεζα της Ρωσίας): Κανένα ρίσκο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, εμφανίστηκε καθησυχαστική για την επίδραση των αμερικανικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία
Τη θέση ότι η ρωσική οικονομία θα καταφέρει να επιβιώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις, εξέφρασε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina.
«Η κεντρική τράπεζα έχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων προκειμένου να ενεργήσει σε τέτοιες καταστάσεις, εάν προκύψουν κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Κατά την άποψη μας, δεν υπάρχουν τέτοια ρίσκα αυτή τη στιγμή» δήλωσε η Nabiullina.
«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουμε κάποιου είδους συστηματικά μέτρα.
Φυσικά, θα παρακολουθήσουμε την κατάσταση και πιθανόν να προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις εάν χρειαστεί» επεσήμανε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα έχει την ικανότητα να περιορίσει την επίδραση των κυρώσεων στο ιστορικά χαμηλό πληθωρισμό της χώρας.
«Έχουμε επεξεργαστεί όλα τα μέσα, κυρίως την πολιτική μας για το επιτόκιο, που μας επιτρέπει να περιορίσουμε την επίδραση αυτού του είδους γεγονότος στον πληθωρισμό», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε επτά Ρώσους ολιγάρχες, 17 υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, 12 εταιρίες, τον κρατικό εξαγωγέα οπλικών συστημάτων και μία τράπεζα.
Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «η ρωσική κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ του δυσανάλογου οφέλους των ολιγαρχών και της κυβερνώσας ελίτ» και πως «η ρωσική κυβέρνηση ασκεί μια σειρά κακόβουλων δραστηριοτήτων σε όλον τον κόσμο»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης