Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως ο Buffett κατάφερε να κυριαρχήσει στο αμερικανικό Real Estate και να επιβάλει την Berkshire Hathaway

Πως ο Buffett κατάφερε να κυριαρχήσει στο αμερικανικό Real Estate και να επιβάλει την Berkshire Hathaway
Από το 2016 η εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ ενώ το 2017 ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κέρδος της το οποίο ανήλθε στα 125,4 δισ δολάρια
Η Berkshire Hathaway, εταιρεία του Warren Buffett θεωρείται ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη κτηματομεσιτική εταιρεία στις ΗΠΑ καθώς αυξάνει συνεχώς το μερίδιο της στην αγορά με τον ίδιο τον Buffett να δηλώνει «αδιάφορος» το 2000 όταν αγόρασε την HomeServices.
Ωστόσο από τότε έως σήμερα, χρόνο με το χρόνο η εταιρεία ισχυροποιήθηκε με αποτέλεσμα να αποτελεί από το 2016 τη δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ ενώ το 2017 ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κέρδος το οποίο ανήλθε στα 125,4 δισ δολάρια.

Buffett
Μια από τις βασικές τακτικές της HomeServices, που της επέτρεψε να κατέχει τόσο σημαντικό μερίδιο της εγχώριας κτηματομεσιτικής αγοράς ήταν η εξαγορά πολλών μικρότερων εταιρειών. Οι συγχώνευσης αυτές αύξησαν τον όγκο συναλλαγών της HomeServices κατά 34%.
Αυτό επέδωσε 100 δισ δολάρια στον Buffett, για το λόγο αυτό δεν θα εκπλαγεί κανείς εάν η HomeServices συνεχίσει να απορροφά τους ανταγωνιστές της - τη μόνη αξιόπιστη αναπτυξιακή στρατηγική σε μια αγορά τόσο αποδιοργανωμένη όσο η αγορά χρηματιστηριακών ακινήτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Pending



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης