Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων στην HSBC για το σκάνδαλο του Libor

tags :
ΗΠΑ: Πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων στην HSBC για το σκάνδαλο του Libor
Διακανονισμός μεταξύ αμερικανικών αρχών και HSBC για το σκάνδαλο του Libor
Σε διακανονισμό ύψους 100 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του επιτοκίου Libor, ήρθε η HSBC Holdings, κλείνοντας έτσι μία χρόνια διαμάχη στην οποία έχουν ήδη βάλει τέλος οι Barclays, Citigroup και Deutsche Bank.
Οι τρεις προαναφερθείσες τράπεζες κατέβαλαν στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών το ποσό των 120 εκατ., 130 εκατ. και 240 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα, νωρίτερα μέσα στο έτος.
Επισημαίνεται ότι η HSBC είχε αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία.
Πλέον, αναμένεται μόνο η οριστική έγκριση της απόφασης από το δικαστήριο του Μανχάταν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το Libor ή το Διατραπεζικό Επιτόκιο του Λονδίνου (London Interbank Offered Rate) χρησιμοποιείται για τον καθορισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, των φοιτητικών δανείων και των υποθηκών.
Υπολογίζεται με βάση τις υποβολές των τραπεζών.
Διάφοροι επενδυτές έχουν κατηγορήσει την HSBC και άλλες τράπεζες ότι χειραγώγησαν το Libor πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την οικονομική κρίση του 2008, για να αυξήσουν τα κέρδη τους ή να κάνουν τους ισολογισμούς τους να φαίνονται υγιέστεροι.
Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα πρόστιμα σε τράπεζες για χειραγώγηση του Libor, ξεπερνούν τα 9 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης