Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πολιορκία της Αφρίν στη Συρία

Erdogan: Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πολιορκία της Αφρίν στη Συρία
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι είναι απαραίτητο τα στρατεύματα της χώρας να παραμένου ασφαλή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης
Στο γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα περικυκλώσουν την πόλη Αφρίν στη Συρία μέσα στις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε σήμερα (20/2) ο τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, μιλώντας ενώπιον ττων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Ειδικότερα, μιλώντας σε μέλη του AKP, ο Erdogan τόνισε ότι σύντομα τα τουρκικά στρατεύματα, μαζί με τις συμμαχικές συριακές πολιτοφυλακές, θα ξεκινήσουν σύντομα την πολιορκία του κέντρου της Αφρίν.
«Οι προετοιμασίες στο πεδίο χρειάζονται χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Erdogan, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι οπουδήποτε και αν πάμε, πρέπει να παραμένουμε ασφαλείς».
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «χάρη στην πολιορκία, το YPG δε θα έχει περιθώρια διαπραγματεύσεων με το συριακό καθεστώς».
Οι δηλώσεις Erdogan έρχονται λίγη ώρα μετά από αυτές του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, ότι οι συριακές φιλο-καθεστωτικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμα εισέλθει στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν και ούτε είναι σαφές εάν θα το πράξουν.
Η τοποθέτηση Cavusoglu ήλθε στον απόηχο πληροφοριών ότι το καθεστώς Assad και οι Kούρδοι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία για κοινό αγώνα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην Αφρίν, εξέλιξη που θα περιέπλεκε περαιτέρω την ήδη πολύπλοκη ισορροπία δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τις πληροφορίες περί συνεργασίας μεταξύ της Δαμασκού και των Kούρδων ανταρτών, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε «βρώμικες και μυστικές» διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης