Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ανησυχητική η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο – Άριστοι οι χειρισμοί των υπ. Εξωτερικών και Άμυνας

Παππάς: Ανησυχητική η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο – Άριστοι οι χειρισμοί των υπ. Εξωτερικών και Άμυνας
Στην Τουρκία κάποιοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μέρος του κάδρου της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή είπε ο κ.Παππάς
Ανησυχητική χαρακτήρισε την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ο υπουργός Ψηφιακής Επικοινωνίας, Ν. Παππάς, ο οποίος επαίνεσε τους χειρισμούς από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.
«Το σοφόν είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι κάποιοι στην Τουρκία ίσως θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μέρος του κάδρου της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων.
Η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ικανότητα με μεγάλη διπλωματική ισχύ και πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες σε διπλωματικό επίπεδο» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παππάς, ο οποίος είπε ότι είναι άριστοι οι χειρισμοί που γίνονται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.
Ερωτηθείς  αν τον ικανοποιεί η στάση του State Department στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο κ.Παππάς απάντησε ότι τον ικανοποιεί η στάση του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker ενώ υπογράμμισε πως «η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο δεν επήλθε επειδή επισκέφθηκε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά επήλθε επειδή η Τουρκία αντιμετωπίζει αδιέξοδα σε άλλα μέτωπα».
Ως προς το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο κ. Παππάς είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να βρεθεί λύση και σε ερώτηση αν ασκούνται πιέσεις στην Αθήνα από τις ΗΠΑ απάντησε πως ήταν στην Αμερική τις τελευταίες μέρες και ουδείς αξιωματούχος των ΗΠΑ του μίλησε για το ζήτημα.
Αναφερόμενος στη στάση του προέδρου της ΝΔ στο ζήτημα, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια «θεαματική κωλοτούμπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης