Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +2,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +2,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/2) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν ως επί το πλείστον τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +2,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί κατά +2,3%.
Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, όταν και είχε σημειωθεί μηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,6%.
Καθοριστικό ρόλο στην παραπάνω άνοδο διαδραμάτισε ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών, τα οποία αυξήθηκαν κατά +0,2%, ενώ η άνοδος στον ενεργειακό τομέα και στα κεφαλιουχικά και διαρκή αγαθά διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού ενισύθηκαν κατά +0,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Επιπλέον, οι μέσες τιμές παραγωγού για το σύνολο του 2017 κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,1% στην Ευρωζώνης και +3,4% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε σε Σουηδία (+1,2%) και Ιρλανδία (+0,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Δανία (-1%) και Λιθουανία (-0,6%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης