Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση λόγω κατοχύρωσης κερδών για το πετρέλαιο – Έντονη μεταβλητότητα για Brent και WTI

Πτώση λόγω κατοχύρωσης κερδών για το πετρέλαιο – Έντονη μεταβλητότητα για Brent και WTI
Το Brent έφθασε ενδοσυνεδριακά έως τα 71,28 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 66,66 δολάρια
Μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας βίωσε ο μαύρος χρυσός στη σημερινή (25/1) συνεδρίαση, καθώς αφού πρώτα κατέκτησε νέα ιστορικά υψηλά, τελικά διέγραψε όλα τα κέρδη του για να τερματίσει σε αρνητικό επίπεδο.
Αιτία της πτώση θεωρείται η κατοχύρωση κερδών, αλλά και η αντιστροφή της τάσης στο δολάριο το οποίο μετά από τις αρχικές του  απώλειες κινήθηκε ανοδικά.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2018 για το Brent αφού έφθασε ενδοσυνεδριακά στα 71,28 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του για να «κλείσει» τελικά με απώλειες της τάξης του 0,55% στα 70,14 δολάρια το βαρέλι.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα 66,66 δολάρια (και για αυτό το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014), αλλά τελικά εμφάνισε απώλειες 10 σεντς για να τερματίσει στα 65,51 δολάρια.
«Αυτό το σκαμπανέβασμα οφείλεται στην πορεία του δολαρίου», τονίζει ο Gene McGillian, κορυφαίο στέλεχος της Tradition Energy, μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης δολαρίου έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2014, λόγω τόσο των δηλώσεων του Αμερικανού  υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin ότι «ένα αδύναμο δολάριο είναι καλό για τις ΗΠΑ», όσο και εξαιτίας των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος «βλέπει» ότι μπορεί να υπάρξει σταδιακή άνοδο του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2% που έχει θέσει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης