Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από το 1,25 δολ. το ευρώ, στον απόηχο Draghi - Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2014

Πάνω από το 1,25 δολ. το ευρώ, στον απόηχο Draghi - Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2014
Πάνω από το 1,25 δολ. - για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 - ανήλθε το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi
Πάνω από το 1,25 δολ. - για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 - ανήλθε σήμερα (25/01/2018) το ευρώ μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς.
O κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να ενισχυθεί κοντά στον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, αν και τόνισε ότι οι πιέσεις παραμένουν ήπιες και χρειάζονται απτές αποδείξεις ότι μπορούν να κινηθούν ανοδικά.
Ο Draghi επανέλαβε τη δέσμευση της ΕΚΤ ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Μάλιστα, το ευρώ συνέχισε να ενισχύεται και μετά τη δήλωση του Draghi περί αναγκαίας επιφυλακτικότητας απέναντι στη μεταβλητότητα των αγορών ξένου συναλλάγματος, παραδεχόμενος ότι προκαλεί αβεβαιότητα.
Νωρίτερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μια μεγάλη περίοδο.
Περί τις 16:15, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,249 δολ.
Παράλληλα, μετά τις δηλώσεις Draghi, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι της στερλίνας, καταγράφοντας κέρδη 0,3%, στο 0,87.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης