Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες στη βόρεια Συρία - Θα αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στην περιοχή

Erdogan: Θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες στη βόρεια Συρία - Θα αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στην περιοχή
Ο τούρκος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η Άγκυρα δεν έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της Συρίας
Την πρόθεση της Τουρκίας να «συντρίψει» τους τρομοκράτες που βρίσκονται στη βόρεια Συρία εξέφρασε σήμερα (24/1) ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη Αφρίν βρίσκονται σε εξέλιξη για μία ακόμα ημέρα.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στην Άγκυρα, ο Erdogan τόνισε ότι η Τουρκία θα καταστρέψει πρώτα τους τρομοκράτες στην περιοχή, και εν συνεχεία θα επιτρέψει στους 3,5 εκατ. σύρους που βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν στη χώρα τους.
«Η επιχείρηση θα διαρκέσει έως ότου σκοτωθεί και το τελευταίο μέλος της τρομοκρατικής ομάδας», ανέφερε ο Erdogan, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί 268 τρομοκράτες, ενώ οι απώλειες από την πλευρά του τουρκικού στρατού και της συριακής αντιπολίτευσης ανέρχονται σε 8 άτομα.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και στην πόλη Μανμπίζ, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χλμ. από την Αφρίν, προκειμένου να «ματαιώσει τα παιχνίδια» που λαμβάνουν χώρα κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.
«Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στη Συρία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του τούρκου προέδρου, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Άγκυρα δεν έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της Συρίας.
Επιπλέον, ο ίδιος απέρριψε τα σχόλια των επικριτών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχω αμφιβολίες για την ανθρωπιά όσων υποστηρίζουν την τρομοκρατική ομάδα, αλλά εν συνεχεία κατηγορούν την Τουρκία ως εισβολέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης