Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ) - Παπαδημητρίου στην Ουάσιγκτον αύριο (12/12)

Συνάντηση Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ) - Παπαδημητρίου στην Ουάσιγκτον αύριο (12/12)
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση της Capital Link για την Ελλάδα
Με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, αναμένεται να συναντηθεί αύριο (12/12/2017) ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ καθώς συμμετείχε στο forum της Capital Link για την ελληνική οικονομία.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ τόνισε ότι «οι Αμερικανοί παραμένουν κορυφαίοι επενδυτές στη χώρα μας».
Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα παραμείνουν καθώς υπάρχουν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες και μπορούν να επωφεληθούν από την ικανότητα ανάπτυξης της οικονομίας μας».
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Forum που διοργανώνει το Capital Link. 
Μιλώντας μέσω webcast ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «την προηγούμενη φορά που είχα την τιμή να μιλήσω σε αυτό το Forum προσπάθησα να σας πείσω για τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας να οδηγήσει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία και σας κάλεσα να λάβετε μέρος και εσείς σε αυτήν.  
Αυτή τη φορά είμαι στη θέση να τονίσω ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έχουν θετικά αποτελέσματα». 
Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια σε ύφεση, αρχίσει να «ανυψώνεται», με τα επιτεύγματα να είναι πλέον ορατά στην πορεία της οικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% το 2017.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκτιμήσεις της Κομισιόν, βάσει των οποίων η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φθάσει στο 2,5% το 2018. 
Η ανεργία έχει υποχωρήσει σημαντικά, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ οι ξένες επενδύσεις έχουν φθάσει στα τρία δισ. στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 69% σε ετήσια βάση.
«Οι Αμερικανοί παραμένουν οι κορυφαίοι επενδυτές στη χώρα μας και ευελπιστούμε ότι θα παραμείνουν καθώς υπάρχουν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες και μπορούν να επωφεληθούν από την ικανότητα ανάπτυξης της οικονομίας μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 
Συνεχίζοντας προσέθεσε ότι η απόφαση οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ του 2018 αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδα και ΗΠΑ.
«Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα έχει εξέλθει του μνημονίου και θα ξεκινά μία νέα εποχή. 
Μία εποχή εκτός λιτότητας και ύφεσης. 
Μία εποχή ανάπτυξης, επενδύσεων και φυσικά ευημερίας.
Ως εκ τούτου η Γη των Ευκαιριών έχει ανοικτές τις πύλες της για ιδιαίτερα επικερδείς επενδύσεις. 
Η Ελλάδα επέστρεψε. 
Είναι εδώ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Οι μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν την επιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Forum που διοργάνωσε η Capital Link. 
«Μετά από πολλά χρόνια αναταραχής, η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα φέτος: το 2017 είναι το σημείο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 
Η επενδυτική και αναπτυξιακή αναζωογόνηση της Ελλάδας οφείλεται στη νέα Εθνική  Αναπτυξιακή Στρατηγική (ΕΑΣ) της Κυβέρνησης, η οποία καθιερώνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, φιλικό προς τις επενδύσεις και προσανατολισμένο στις εξαγωγές. 
Αυτό το μοντέλο βασίζεται στην ενισχυμένη εγχώρια βιομηχανική παραγωγή διεθνών εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας και γνώσης αντιστοίχως και στην απασχόληση του υψηλής ειδίκευσης και καλά επιμορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού. 
Προχωρώντας προς το 2018, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαφαίνονται ακόμα πιο θετικές. 
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία θα ενισχυθεί με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον Αύγουστο όπως και με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης