Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ έτοιμη για νέο γύρο κινητοποιήσεων - Σήμερα 4/12 συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ έτοιμη για νέο γύρο κινητοποιήσεων - Σήμερα 4/12 συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ, Β. Λάμπρου συγκαλεί σήμερα  (4/12) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να επανακαθορισθούν όλα τα δεδομένα βάζοντας όμως στο τραπέζι και νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με το σωματείο εργαζομένων του Οργανισμού για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ, κ. Βασίλης Λάμπρου, συγκαλεί σήμερα  (4  Δεκεμβρίου 2017) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί για να επανακαθορισθούν όλα τα δεδομένα βάζοντας όμως στο τραπέζι και νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται αρκετά πιθανό η προκήρυξη 48ωρης απεργίας τις επόμενες ημέρες.
Πηγή από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ - ΟΤΕ εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και βρίσκονται σε αδιέξοδο, ρίχνοντας ευθύνες στη διοίκηση, η οποία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ,  κ. Βασίλης Λάμπρου, είπε στο BankingNews, ότι πρώτιστο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας.
Προσθέτει ότι θέλουμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας έτσι ώστε να μη αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο απολύσεων για οικονομικούς τεχνικούς λόγους,  μέσα  στο 2018.  
Ο κ. Λάμπρου διαπιστώνει ότι η μείωση του ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου στο 1% από 10% που ήταν στο παρελθόν, έχει αλλάξει άρδην η στάση της διοίκησης έναντι των εργαζομένων,οταν ο έλεγχος της εταιρείας πέρασε  στους Γερμανούς.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής δεν  υπήρξε αποτέλεσμα,  καθώς δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη ανάμεσα στο προεδρείο της ΟΜΕ – ΟΤΕ και την ομάδα διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει η διοίκηση του Οργανισμού.
Η διοίκηση προτείνει αύξηση 1% στους μισθούς των εργαζομένων που εντάσσονται στο παλαιό εργασιακό καθεστώς και για τους εργαζόμενους με τις νέες συμβάσεις  πρότεινε αυξήσεις  3%.
Ακόμη πρότεινε διαφορετικό ωράριο απασχόλησης γα τους "παλαιούς" και "νέους" εργαζόμενους.
Το προεδρείο  της ΟΜΕ –ΟΤΕ απέρριψε τις προτάσεις της διοίκησης καθώς επιδιώκει την ενιαία αντιμετώπιση των εργαζόμενων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσδοκά να βρεθεί λύση και  να υπογραφεί  η ΣΣΕ  εργασίας,ζητώντας και από τη διοίκηση να  βάλει … νερό  στο κρασί της έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απεργιακές  κινητοποιήσεις  στις εορτές των Χριστουγέννων.
Τέλος  να σημειωθεί  ότι ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ, κ. Βασίλης Λάμπρου, αρνήθηκε την ύπαρξη  των 30 επιδομάτων που ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης