Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φωτιά» στο Ευρωκοινοβούλιο βάζει το αίτημα άρσης ασυλίας Κεφαλογιάννη

«Φωτιά» στο Ευρωκοινοβούλιο βάζει το αίτημα άρσης ασυλίας Κεφαλογιάννη
Υπό συνθήκες πανικού λειτουργούν τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
Υπό συνθήκες πανικού λειτουργούν τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υπόθεση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος ελέγχεται για παράνομη παρακράτηση του 60% του μισθού συνεργάτιδάς του.
Παρά το γεγονός ότι η αίτηση για άρση της ασυλίας του από τις ελληνικές αρχές έχει υποβληθεί από το καλοκαίρι η εμπλοκή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης (OLAF) έχει θορυβήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εγκλωβίστηκε στην προσπάθειά του να μοιραστεί τις ευθύνες που υπάρχουν για τον τρόπο που λειτουργεί και ελέγχει τους ευρωβουλευτές.
Η συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων JURI που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου είχε μεταξύ άλλων ως θέμα την άρση της ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή και το ζήτημα τέθηκε προς εξέταση κεκλεισμένων των θυρών.
Κατά τη διανομή του προγράμματος της επιτροπής αναφερόταν ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με την OLAF αναφέροντας πως η παρουσία της OLAF δεν είχε ακόμα επιβεβαιωθεί.
H OLAF όμως ουδέποτε προσήλθε στο ραντεβού επικαλούμενος σύμφωνα με πληροφορίες τη μυστικότητα της έρευνας που διεξάγει για τη συγκεκριμένη υπόθεση του κ. Κεφαλογιάννη.
Με την κίνηση της αυτή η Ευρωπαϊκή Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης ουσιαστικά αφαίρεσε τη δυνατότητα της επιτροπής νομικών υποθέσεων να λάβει γνώση του αποτελέσματος των ερευνών της OLAF και να κινηθεί σε ασφαλή ύδατα.
Μπροστά στο ενδεχόμενο το Ευρωκοινοβούλιο να βρεθεί απόλυτα εκτεθειμένο με την υπόθεση Κεφαλογιάννη ο εισηγητής του θέματος και Ευρωβουλευτής της ομάδας των Φιλελευθέρων κ. Z.M. Kanada απείχε από τη διαδικασία με αποτέλεσμα η υπόθεση τελικά να αναβληθεί και η εκ νέου συζήτησή της να μετατεθεί για τον Ιανουάριο.
Είναι προφανές ότι η αναβολή της υπόθεσης οδηγεί κοντά προεκλογικό κοινοβουλευτικό χρόνο δεδομένου ότι η θητεία των Ευρωβουλευτών λήγει τον Μάιο του 2019.
Επισημαίνεται ότι αν υπάρξει θετική εισήγηση άρσης ασυλίας από την Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων για την υπόθεση Κεφαλογιάννη αυτή θα προωθηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ως γνωστόν διεξάγεται μια φορά το μήνα.
Εφόσον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει την άρση της ασυλίας τότε η ελληνική δικαιοσύνη θα μπορέσει να επιληφθεί της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης