Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Αναστέλλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Saad al-Hariri

tags :
Λίβανος: Αναστέλλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Saad al-Hariri
Η απόφαση του Hariri ελήφθη μετά από έκκληση του προέδρου της χώρας, Michel Aoun, για περισσότερο διάλογο
Την αναστολή της παραίτησής του ανακοίνωσε σήμερα (22/11) ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Saad al-Hariri, απαντώντας θετικά στο σχετικό αίτημα του προέδρου της χώρας, Michel Aoun, για επιστροφή στο διάλογο.
Συγκεκριμένα, η απόφαση του Hariri αναμένεται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της παραίτησής του.
«Παρουσίασα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Aoun και με παρότρυνε να περιμένω προτού την παραδώσω και να επιμείνω για περισσότερο διάλογο αναφορικά με τους λόγους και το πολιτικό υπόβαθρό της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Hariri, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση Hariri έφερε τον Λίβανο στο προσκήνιο της διένεξης μεταξύ της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας και του σιιτικού Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τον πολιτική ομάδα της Χεζμπολάχ στη χώρα.
Η επιστροφή του πρωθυπουργού στη χώρα μετά από αρκετές ημέρες απουσίας, ήρθε μετά την παρέμβαση της Γαλλίας στο σχετικό ζήτημα, με τον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, να προσκαλεί στη χώρα τον Hariri προκειμένου να συζητήσουνε τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης