Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Με τιμές πρωθυπουργού έγινε δεκτός από το Πρόεδρο Macron ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου

tags :
AFP: Με τιμές πρωθυπουργού έγινε δεκτός από το Πρόεδρο Macron ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου
Τον 47χρονο πρωθυπουργό του Λιβάνου συνοδεύουν η σύζυγός του Λάρα και ο μεγαλύτερος γιος τους 
Με τιμές πρωθυπουργού, έγινε δεκτός από τον γάλλο πρόεδρο Macron στα Ηλύσια Πεδία ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri ο οποίος έφτασε στο Παρίσι από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Οπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (AFP)ο  Γάλλος πρόεδρος τον υποδέχθηκε θερμά στην κορυφή της εξωτερικής σκάλας του προεδρικού μεγάρου αγκαλιάζοντας τον προτού ποζάρουν χαμογελαστοί, για φωτογραφίες ενώπιον μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων.
Τον 47χρονο πρωθυπουργό του Λιβάνου θα συνοδεύσουν η σύζυγός του Λάρα και ο μεγαλύτερος γιος τους σε γεύμα με τον Μακρόν και τη σύζυγό του σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.



Προτού υποδεχθεί τον Hariri, ο Em Macron συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του Λιβάνου Michel Aun, ο οποίος τον «ευχαρίστησε για τις ενέργειες της Γαλλίας υπέρ του Λιβάνου», ανέφερε η γαλλική προεδρία.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου επιβεβαίωσε επίσης πως ο Saad Hariri «θα βρίσκεται στη Βηρυτό στις 22 Νοεμβρίου για την επέτειο της ανεξαρτησίας», όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα η προεδρία.
Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως πρόκειται για μια «φιλική πρόσκληση για συζήτηση μαζί του και υποδοχή του πρωθυπουργού μιας φίλης χώρας».
Διευκρίνισε πως ο Hariri θα γινόταν δεκτός στο προεδρικό μέγαρο «ως πρωθυπουργός» του Λιβάνου, γιατί «η παραίτησή του δεν αναγνωρίζεται στη χώρα του, εφόσον δεν έχει υποβληθεί».
Κάτοχος της σαουδαραβικής υπηκοότητας ο Hariri επικαλέστηκε, προκειμένου να δικαιολογήσει την παραίτησή του, «έλεγχο» της φιλο-ιρανικής σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ -εταίρου στην κυβέρνηση- στην πολιτική ζωή του Λιβάνου και φόβους για τη ζωή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης