Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης για «γουρούνες»: Ασφάλεια πάνω από όλα – Δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού

Σπίρτζης για «γουρούνες»: Ασφάλεια πάνω από όλα – Δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού
Δεν μιλάμε για απαγόρευση, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις είπε ο κ.Σπίρτζης
Την θέση ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την παρέμβαση του υπ. Υποδομών, το οποίο μέσω του νέου ΚΟΚ προωθεί την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις «γουρούνες» (τρίτροχα ή τετράτροχα οχήματα που ενοικιάζονται σε τουριστικές περιοχές) σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
«Δεν μιλάμε για απαγόρευση.
Καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν.
Αυτό που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμη ένα ρουσφέτι της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού, καθώς η ΝΔ είχε μία «έφεση» στις μεταφορές, κάνοντας θυσία πολίτες και επισκέπτες, που χρησιμοποιούσαν οχήματα με μηδενική οδική ασφάλεια, μικρού κυβισμού και χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας, με αποτελέσματα πάρα πολλά ατυχήματα, επί δεκαετίες.
Θεσμοθέτησαν το ενοικιάζονται αυτά τα οχήματα χωρίς ειδική άδεια οδήγησης, απλά με μία άδεια οδήγησης αυτοκινήτου» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «αναστέλλεται η δυνατότητα για αυτά τα οχήματα μικρού κυβισμού, για να μην σκοτώνεται ο κόσμος».
«Αυτά τα οχήματα ενοικιάζονταν κατά δεκάδες στα νησιά χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, με ελλιπή σταθερότητα που συνήθως κατέληγαν εκτός δρόμου ή ανατρέπονταν.
Όποιος πολίτης έχει όχημα, μεγαλύτερου κυβισμού και με προδιαγραφές ασφάλειας, δεν θα έχει πρόβλημα, όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως «το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται να εκδοθούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, ώστε να εκδοθούν αντίστοιχα ειδικές άδειες και οι πολίτες να μπορούν να κατέχουν και να ενοικιάζουν τα συγκεκριμένα οχήματα με ασφάλεια».
«Ζητάμε χίλια συγγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού, ώστε κάποιοι να μην νοικιάζουν οχήματα σαν αυτά για να βγάζουν υπερκέρδη, αλλά μέχρι εδώ, η ασφάλεια πάνω από όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης