Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Να δώσει εξηγήσεις ο Κ. Μητσοτάκης για την εμπλοκή της συζύγου του σε offshore

Τζανακόπουλος: Να δώσει εξηγήσεις ο Κ. Μητσοτάκης για την εμπλοκή της συζύγου του σε offshore
Που βρέθηκαν τα χρήματα για την χρηματοδότηση της offshore, ποιες ήταν οι δραστηριότητες της τα ερωτήματα του κ.Τζανακόπουλου
Να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την εμπλοκή της συζύγου του σε offshore εταιρεία καλεί τον Κ. Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει που βρέθηκαν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της offshore εταιρίας, στην οποία εμπλέκεται η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ποιες ήταν οι δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας και αν την έχει συμπεριλάβει στον "πόθεν έσχες", που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει».
«Όλη αυτή η σπουδή να έρθουν στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τα ζητήματα που σχετίζονται με την εμμονή της Νέας Δημοκρατίας να υπερβάλει, σε σχέση με ζητήματα τάξης και ασφάλειας, υποκρύπτει το πραγματικό πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της κατάρρευσης του αφηγήματός της, σύμφωνα με το οποίο η οικονομία οδηγούνταν στα βράχια.
Υποκρύπτει, επίσης, και μια προσπάθεια να υποβαθμιστούν ζητήματα που σχετίζονται με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, είτε αυτές αφορούν τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τον κ. Αυγενάκη, είτε την υπόθεση της offshore εταιρίας που κανονικά θα έπρεπε στην κυριολεξία να έχει συνταράξει το μιντιακό σύστημα, αλλά και τη δημόσια συζήτηση.
Νομίζω ότι αυτό είναι το πραγματικό θέμα των ημερών.
Δηλαδή το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμπλεκόμενος, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με μια υπόθεση για την οποία διευκρινίσεις ακόμα δεν έχουν δοθεί» είπε ο κ.Τζανακόπουλος
«Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη γνώμη μου, θα κάνει καλό και στο κόμμα του και στον εαυτό του αν προχωρήσει σε μια δημόσια εξήγηση και σε μία δημόσια διευκρίνιση, τόσο για την προέλευση των χρημάτων, όσο και για τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας.
Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιες ακριβώς ήταν οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονταν η συγκεκριμένη εταιρία.
Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικός σκέλος και, ως προς αυτό, οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν και πρώτα και κύρια ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίο φαίνεται ότι αφορά και ευθέως η συγκεκριμένη υπόθεση.
Να μας πει, λοιπόν, που βρέθηκαν τα χρήματα, ποια ήταν η δραστηριότητα της εταιρίας και τρίτον, φυσικά, να μας εξηγήσει αν και κατά πόσο έχει συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες εταιρίες στον "πόθεν έσχες" το οποίο έχει υποχρέωση να καταθέσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης