Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Στρατηγικό λάθος για τη Σ. Αραβία να μας θεωρεί εχθρούς της

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Στρατηγικό λάθος για τη Σ. Αραβία να μας θεωρεί εχθρούς της
Ο ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία για τη «δύναμη» της Τεχεράνης
Ως «στρατηγικό λάθος» χαρακτήρισε σήμερα (8/11) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τις πεποιθήσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι η Τεχεράνη είναι «εχθρός», ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «φίλοι», κάνοντας λόγο παράλληλα για τη «δύναμη» της χώρας του και του λαού του.
Συγκεκριμένα, o Rouhani τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία «έκανε ένα στρατηγικό λάθος να θεωρήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ φίλους και το Ιράν εχθρό», ενώ τόνισε εν συνεχεία ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν κινητοποιήσει όλες τις δυνατότητές τους εναντίον μας και δεν έχουν πετύχει τίποτα».
Παράλληλα, προειδοποίησε το Ριάντ για τη «δύναμη» της Τεχεράνης, υπογραμμίζοντας ότι «άνθρωποι πολύ ισχυρότεροι από εσάς δε μπόρεσαν να πράξουν τίποτα εναντίον του ιρανικού λαού».
Σε ότι αφορά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούτι της Υεμένης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ο ιρανός πρόεδρος τη χαρακτήρισε ως «αντίδραση» απέναντι στην επιθετικότητα της Ριάντ, καλώντας το Ριάντ «να σταματήσει πρώτα τους βομβαρδισμούς και θα δει αν η Υεμένη θα πράξει το ίδιο».
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του ιρανού ηγέτη έρχονται λίγες μέρες μετά την πυραυλική επίθεση που δέχτηκε η Σαουδική Αραβία από την Υεμένη, με το Ριάντ να κατηγορεί την Τεχεράνη ότι παρείχει τους σχετικούς πυραύλους στους αντάρτες Χούτι, στα ευρύτερα πλαίσια της πολιτικής τους στήριξης.
Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης προέβη σε ανακοίνωση - απάντηση στις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ψευδείς, ανεύθυνες, καταστροφικές και προκλητικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης