Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη  στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης
Η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη  στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews o υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, εκτιμώντας ότι αυτή θα ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς, ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.
Υπογραμμίζει δε, πως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε τελειώσει με τα μνημονιακά προγράμματα, υπενθυμίζοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων, της εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα, με την κοινωνία όρθια.
Όπως όλα δείχνουν, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε τελειώσει με τα μνημονιακά προγράμματα».
Σε ότι αφορά την έξοδο από το Μνημόνιο, όπως αναφέρει,  «ούτε «υβριδική» ούτε κάποια άλλη φόρμουλα υπάρχει στο τραπέζι σήμερα.
Διότι απλούστατα δεν υπάρχει καν «τραπέζι» αφού η συναφής διαπραγμάτευση δεν έχει αρχίσει».
Την τρέχουσα περίοδο, προσθέτει, «η κυβέρνηση μας είναι στοχοπροσηλωμένη, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης διότι αυτή θα διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και θα σημάνει την έναρξη της διαπραγμάτευσης τόσο για το χρέος όσο και για το τι θα συμβεί μετά το μνημόνιο».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησής μας για ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018» και «τακτικισμοί σε ζητήματα στρατηγικών επιλογών δεν έχουν θέση», ενώ ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «δεν τίθεται από κανέναν ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».
Ακόμη, ο ίδιος σημειώνει ότι  «έχουν ληφθεί αποφάσεις για να εφαρμοστούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, με βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ήδη το πρώτο πακέτο υλοποιείται», συμπληρώνοντας ότι «οι εταίροι μας στην Ε.Ε. έχουν δεσμευτεί για μια σειρά από παρεμβάσεις στο κομμάτι της διαχείρισης του χρέους, όπως άλλωστε έχουν αυτές αποτυπωθεί και σε επίσημο επίπεδο στο Eurogroup».
 «Η Ελλάδα τήρησε την συμφωνία με τους δανειστές και αυτό φαίνεται να αναγνωρίζεται», τονίζει ο υπουργός και συμπληρώνει πως «προφανώς, η μείωση του χρέους έχει παραμέτρους, που δεν αποσαφηνίστηκαν μέχρι σήμερα επαρκώς», εξηγώντας ότι «ενδέχεται να διατυπωθούν από τους δανειστές απαιτήσεις μη εύλογες.
΄Εχει ξανασυμβεί».
«Θα διαπραγματευτούμε σε πραγματική και συγκεκριμένη βάση» και «η διαπραγματευτική μας θέση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.
Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι η "Κίνηση των 53" ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ», αλλά και πως «κάποιες φορές, εκτός από τις επιμέρους απόψεις, εκφράζεται ίσως με παραπάνω αγωνία στις μέρες μας, η ανάγκη να δηλώνουν οι σύντροφοί μου ότι "τα μνημόνια δεν είναι δική μας πολιτική".
 Τους καταλαβαίνω, αλλά δεν συμμερίζομαι αυτήν την ανάγκη, επειδή ξέρω ότι ο ελληνικός λαός, ο δημοκρατικός κόσμος της Αριστεράς γνωρίζει απολύτως τις συνθήκες μέσα από τις οποίες δρα η κυβέρνησή μας».
Για τις εκλογές στη Κεντροαριστερά σημειώνει ότι «όσο ο χώρος εγκολπώνεται τον νεοφιλελευθερισμό τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από αυτόν».
Τέλος, υπογραμμίζει «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης