Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Οικονομίας: Η Ελλάδα έχει απορροφήσει 147 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

Υπ. Οικονομίας: Η Ελλάδα έχει απορροφήσει 147 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
Η «απάντηση» του υπουργείου Οικονομίας στα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων χρηματοδότησης του προσφυγικού
Από τα 540 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας μέσω των προγραμμάτων χρηματοδότησης του προσφυγικού, έχουν απορροφηθεί 147 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 30%, που αποτελεί ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των άλλων Κρατών - Μελών βρίσκεται στο 10%.
Οι επιπλέον πόροι ύψους 562 εκατ. ευρώ, που είναι διαθέσιμοι για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα (εκτός των 540 εκατ. ευρώ) δίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθείας σε ΜΚΟ ή άλλους Διεθνείς Οργανισμούς και δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτά επισημαίνει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση του με αφορμή σχετικές δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων χρηματοδότησης του προσφυγικού.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ότι μόνο δεν χάθηκαν πόροι, αλλά επιτεύχθηκε αύξηση των κονδυλίων που αντιστοιχούν στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης