Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Ο Trump πρέπει να διατηρήσει την Yellen - Πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Fischer (Fed): Ο Trump πρέπει να διατηρήσει την Yellen - Πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Ο χαμηλός πληθωρισμός αποτελεί καλό λόγο για να είμαστε επιφυλακτικοί, δήλωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Fed
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πρέπει να επαναδιορίσει την Janet Yellen στη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), δήλωσε σήμερα (13/10/2017) - στην τελευταία του επίσημη ημέρα ως αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας - ο Stanley Fischer.
«Πρέπει να διορίσει τη Yellen», δήλωσε ο Fischer σε μια συνέντευξη στο «CNBC» στο περιθώριο της Συνόδου Παγκόσμιας Τράπεζας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως η αξιωματούχος έχει τα κατάλληλα προσόντα για τη δουλειά.
Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παραίτηση του Fischer, μια κίνηση που είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».
Όσον αφορά στη συρρίκνωση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας, ο Fischer δήλωσε πως, σε έναν ιδανικό κόσμο, η διαδικασία θα μπορούσε να κινηθεί πιο γρήγορα.
«Εύχομαι οι περιστάσεις να ήταν τέτοιες ώστε μια ταχύτερη πορεία να αποτελούσε τη σωστή πολιτική», δήλωσε.
«Ωστόσο, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το εάν το ποσοστό του πληθωρισμού πλησιάζει τον στόχο του 2%, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», υπογράμμισε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Fed.
Όπως τόνισε, ο χαμηλός πληθωρισμός είναι ένας καλός λόγος για να είμαστε επιφυλακτικοί.
Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, ο Fischer δήλωσε πως υπάρχει «καλή πιθανότητα» για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ακόμη πως οι φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωθήσουν την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα αλλά θα επηρεάσουν το χρέος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης