Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Οι επενδυτές δεν ανησυχούν αρκετά για τον Trump

Krugman: Οι επενδυτές δεν ανησυχούν αρκετά για τον Trump
Ο νομπελίστας οικονομολόγος δηλώνει έκπληκτος με την αντίδραση της Wall Street
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν αρκετά σχετικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν προέβλεψε -πριν τις εκλογές- ότι στη Wall Street θα σημειωθεί sell off εάν κερδίσει ο Trump.
Την ίδια στιγμή, όμως, εμφανίστηκε έκπληκτος διότι οι επενδυτές δεν αποτιμούν την πιθανότητα ότι ο Trump ενδέχεται να μην διαχειριστεί σωστά μια κρίση.
«Είμαι λίγο έκπληκτος που η αγορά δεν ανησυχεί περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας εντελώς καταστροφικής αντίδρασης αν συμβεί κάτι κακό», είπε ο Krugman και πρόσθεσε «τι γίνεται αν συμβεί κάτι κακό και το χειριστούν τα πάντα με τον τρόπου που χειρίστηκαν το Πουέρτο Ρίκο;».
Ο Krugman αναφέρθηκε στην απάντηση της κυβέρνησης στον τυφώνα Maria που χτύπησε το Πουέρτο Ρίκο.
Καθώς περισσότερο από το 80% του νησιού εξακολουθεί να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα, η αντίδραση του Trump στην κρίση έχει λάβει κριτική.
«Αυτό θα έπρεπε να ασκήσει κάποιου είδους πίεση στην αγορά» δήλωσε ο Krugman και πρόσθεσε «αλλά, γνωρίζουμε ότι οι αγορές τείνουν να αγνοούν τα πράγματα μέχρι να συμβούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης